בעוד היקבים למיניהם וחנויות היין המקצועיות משקיעים כיום את מירב המאמצים לשמור על היינות בתנאים אופטימאליים, מה קורה כאשר מגיע היין אלייך הביתה ?
טמפרטורה, תאורה מתאימה, תנוחת הבקבוק ולחות – הם אלמנטים שרק מקרר יין יכול להבטיח לך.
העיצובים שונים, הגדלים מגוונים, והמטרה המרכזית שהיא הנאה מכסימלית מהיין עם פתיחתו נמצאת בהישג ידכם בעזרת מקרר יין מתאים. מקרר יין יוכל לעזור לכם לשמור על איכות היינות שלכם.
בתקופה בה קיימת מודעת הולכת וגוברת לתרבות היין בישראל – יותר יקבים, יותר יינות, יותר ידע נרכש ויותר קנייה – מן הראוי שתשמרו את אוצר הגפן בתנאים הטובים ביותר ובדרך תיהנו מהוספת פריט יפה ואסתטי לבית…
יתרונות
מקררי היין שעובדים בשיטה אלקטרונית, שקטים מאוד ואמינים.
צריכת חשמל נמוכה מאוד כ 65 וואט
טמפרטורה
על מנת לשמור על היין לטווח ארוך, חשוב להקפיד על טמפרטורה נכונה. הטמפרטורה האידיאלית לשימור יין הינה סביב 16 מעלות.
טמפרטורה קבועה
מעבר לטמפרטורה האידיאלית לשימור יין חשוב שהיין לא יהיה חשוף לשינויי טמפרטורה קיצוניים מדי. מקררי היין דואגים לטמפרטורה יציבה של בין 15 ל- 18 מעלות צלזיוס.
לחות
הלחות חשובה על מנת לשמור על פקק השעם. סביבה המספקת לחות יחסית ברמה של 60 עד 70 אחוזים היא סביבה אידיאלית הנדרשת לשימור נאות של פקק השעם.
יציבות
היין אמור להיות במקום יציב, ללא רעידות או הזזות תדירות של היין ממקומו.
חשיפה לאור
יש לשמור את היין בסביבה אפלה ללא חשיפה ישירה לשמש, מכיוון שהיין עשוי לעבור תהליכי חמצון כתוצאה מחשיפה לאור.
אופן האחסון
חמצן הינו אחד האויבים הגדולים בתהליך שימור היין.
חשוב מאוד לשמור על בקבוקי היין במצב שכיבה. בתנוחה זו הנוזל בא במגע עם פקק השעם מבפנים, גורם לפקק השעם להתרחב ובכך תורם לאטימה טובה יותר של הבקבוק. אחסון היין בעמידה מביא להצטמקות הפקק וחדירת אוויר לבקבוק ועל ידי כך, להתחמצנות היין.
כל מקררי היין מצוידים בבורר טמפרטורה HIGH-LOW הטמפרטורה ב LOW היא כ 14-15 מעלות ו ב HIGH היא כ 20-21 מעלות. לפי כך מומלץ בהתחלה לכוון את המקרר בדיוק באמצע בין HIGH ל LOW
כל המקררים מצוידים בתאורה פנימית ומסנן אבק אשר נמצא בחלק האחורי של מקרר היין ויש להוציאו ולנקות אותו מעת לעת.